Monday, December 31, 2012

Promo Shaklee Datang Lagi- Advance Joint Health Tablet

Promo bulan January 2013. permulaan tahun yg mengujakan.

Kepada anda yang sering merasai sakit sendi, pinggang dan sebagainya, Shaklee mempunyai produk yang sememangnya dapat membantu anda mengembalikan kesihatan sendi anda.

maklumla kan bila kita dah berganjak usia ni, pinggang, bahu, lutut pasti start sengal2 atau sakit.

Bulan Januari adalah bulan promosi Advance Joint Health Tablet.

Beli 6 botol percuma 1 botol.

Inilah masanya untuk hadiahkan kepada ibu bapa atau ahli keluarga yang mempunya masalah sakit sendi. Semoga tahun baru ni, kita dapat bahagiakan kelaurga tersayang dengan membantu diaorg menjalani hidup dgn lebih sihat.

berminat? email sitinorsarah@gmail.com sms/whatsapp 0193833108

Tentang AJHT : membantu memanfaatkan:
1. Menyokong kesihatan sendi
2. Membantu mengekalkan tulang rawan
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat


Add on untuk tulang dan sendi yang sihat

OsteMatrix Shaklee

 

Ingin menjana pendapatan tambahan?

Salam Ladies,

offer ni hanya di buka kepada ibu/isteri yang dah rasa nyampah nak keje kat ofis dan mula merancang untuk menjadi Work at home mom or work at home housewife.

syaratnya:

-Ada blog sendiri
-Berminat berniaga
-Boleh memperuntukkan 2jam sehari untuk perniagaan ini
-punya ramai kenalan


berminat? email saya - sitinorsarah@gmail.com or sms/whatsapp: 019-3833108

Friday, December 28, 2012

Hurry up!

Promosi Shaklee Collagen Powder akan berakhir Isnin ni. Cepat  borong sblm promosi berakhir.

Nak tahu detail sms/whattsapp saya: 0193833108



 

Wednesday, December 26, 2012

Solution for Irregular Menstrual Cycle

Salam Ladies,

 
Kepada sesiapa yg mungkin punya masalah period tak teratur, punya ovarian cyst or merancang untuk hamil, why not ktia cuba remedies ni. Shaklee punya produk berkualiti yang berkesan untuk membantu kita kaum wanita ni untuk kekal sihat dan cantik. Dengan izin Allah.
 
 

 

GLA, Vitamin E, and Sunflower Seed Oil


GLA is used by many women to maintain a sense of well-being throughout their monthly cycle. This Shaklee formula contains GLA (gamma linolenic acid), an omega-6 fatty acid that our bodies use to form prostaglandins—potent, hormone-like substances that help the body to regulate many normal bodily processes

Shaklee GLA Complex is a unique formulation that helps in regulating the flow of blood and is easly absorbed.* Specifically, GLA Complex is formulated with:

  • GLA (gamma linolenic acid) which helps our bodies form prostaglandins - potent hormone-like substances that help regulate many bodily processes, such as healthy blood flow and the protection of arterial walls.*

  • Borage oil, which contains a highly potent natural concentration of GLA in an easily absorbed form

  • Sunflower seed oil, another source of omega-6 fatty acids

  • Vitamin E, which helps protect arterial walls and supports the immune system by helping to maintain cell integrity

Direction:
1 capsule two or three times a day

Antara kebaikan GLA Complex Shaklee:
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

  • Membantu meningkatkan kesuburan

  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)

  • Membantu dalam menangani menopus

  • Menguatkan kuku dan rambut

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

  • Membantu menangai ekzema

  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid

  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

  • Menguatkan imuniti tubuh

  • Memperlahankan proses penuaan

  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung

  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi

  • Mengawal kolesterol

  • Untuk fungsi saraf

  • Berminat? sila email sitinorsarah@gmail.com atau SMS/whatssapp 0193833108

    s
     

    Wednesday, December 19, 2012

    Tips menangani masalah kudis buta atau Scabies

    Salam Ladies,

    Saya tgk kat my blog stat, byk juga yang search pasal Scabies.  Mungkin org yg search tu sendiri tekena jangkitan atau anak2.

    Ada anak2 kecil ni mmg kena beri perhatian lebih sikit, teruatamanya dari segi kesihatan. Budak2 tahu sajalah atas tanah pun diaorg boleh berguling. Diaorg tak tahu becak tu ada mcm2 kuman..main becak lepas hujan mmg best..tau2 kaki berkudis, cacing attack dsb.

    untuk kes kudis buta ni, ianya berpunca dari hama..hama ni senang berjangkit bila dia bertelur dan beranak pinak..once terkena pada kulit, dia hama scabies ni akan bertelur dibawah permukaan kulit, then beranak pinak..akan bertelur lagi anak cucu hama tu..sbb tu satu badan boleh terkena jangkitan. 

    Masa anak sulung saya, Adam saufy kena..asalnya pada bawah ketiak..dia komplen gatal..saya garukan. ingatkankena gigit nyamuk je..rupanya lepas tu start merebak..sedar je..satu badan dah kena..mmg cepat scabies ni merebak..bygkan dari bawah leher sampai ke peha..penuh satu badan naik bintil2 berair..bila garu pecah..merebak kat tmpt lain

    saya panik, tambah Adam pulak siang mlm menggaru. saya bawa ke klinik, dr bg losyen anti Scabies

    Senang je nak beli, gi farmasi, tanya je lotion anti scabies..kat guardian pun ada.

    caranya: sapu ke seluruh badan dan biar smlman.saya pakai dua botol (satu botol boleh pakai dua kali untuk budak2) baru nampak kesannya

    bhgn yg berair tu mula kering dan mula tinggalkan parut.

    perkara lain yang perlu anda lakukan

    1. vacuum segala karpet, lantai mop, tuakr cadar setiap hari sbb hama pasti berkumpul di cadar.. macam mana treatment di buat, hama tetap melekat kt badan bila anda tidur

    2. rebus baju pesakit.saya siram air panas je..

    3. mandi dgn hot shower..sepanas maksimum yg kulit pesakit boleh thn..jgn jirus dgn air menggelegak..menggelupur plak pesakit. kes dera plak jadiknye

    in shaa Allah...lepas seminggu pasti hilang penyakit kudis buta iteeeww.

     

    Vitamin untuk memiliki kulit yang Cantik

    Assalamualaikum

    3 essential vitamins for smooth, silky and healthy skin.

    vitamin-vitamin itu adalah:
    1. Vitamin C
    2. Vitamin E
    3. Vitamin B Complex



    Ini trio yang saya panggil vitamin cantik. Berminat? hubungi saya: sitinorsarah@gmail.com atau SMS/Whatsapp: 019-3833108 untuk sebut harga kombo atau harga setiap satu.

    Trial pack juga ada untuk kegunaan selama sebulan dengan harga yang berbaloi-baloi

    tips: Masker vit E - cucuk kapsul vit E dgn jarum, picit keluar and sapu pada wajah..biar selama mana anda mahu/ semalaman...hasilnya..kulit lebih halus, gebu dan licin. cubalah!

    Jom tgk detail tentang vitamin2 tersebut:

    Chewable Vita-C™ 100 mg (90 tablets)
    Vitamin C plays a critical role in maintaining the body’s natural antioxidants. It’s also essential for healthy bones, teeth, gums as well as general make-up of the body and helps in the maintenance of good health. Additional Vitamin C is required for pregnant and lactating women, when diet alone does not provide vitamin C. Chewable Vita-C has a great citrus taste and provides the vitamin C equivalent of 1½ oranges. It’s ideal for children or anyone who has problems swallowing tablets.

    No artificial flavours, sweeteners, colours, or preservatives added.







    B-Complex (120 tablets)

    B Vitamins Are Essential for Good Health

    Are you getting enough B vitamins? Everyday stress, unhealthy eating habits and some prescription drugs can increase the risk of depleting your B vitamin supplies. Therefore, B vitamins are essential requirements in our healthy diet.

    Perfect Balance, Perfect B
    Shaklee B Complex offers a perfect balance of all eight B vitamins to help in maintenance of good health.
    • B1, B2, B3, B6, biotin and pantothenic acid help the body to
    metabolize proteins, fats and carbohydrates into energy.*
    • Folic acid and B12 help in the formation of red blood cells
    in the body. Adequate amounts of folic acid in the diet help
    prevent neural tube defects for women who are planning
    pregnancy before conception and during 12 weeks of
    pregnancy at a dose of 400 mcg daily.*

    No artificial flavours, sweeteners, colours, or preservatives added.


    Vita-E Complex (120 tablets)

    Vita-E Complex contains naturally occurring vitamin E (d-alpha tocopherol) from vegetable oil. It also contains selenium, which complements the activity of vitamin E.

    Each softgel capsule provides:
    • 400IU of naturally sourced vitamin E and 10mcg of selenium.
    • Helps in the maintenance of good health.

    No artificial flavours, sweeteners, colours, or preservatives added.

    Tuesday, December 18, 2012

    Sakit Sendi dan Penuaan

    Sinonimkan dua keyword ni? Bila usia dah meningkat, mulalah badan terasa sakit, sendi seringkali sakit..bila usia mencecah lima puluhan..mulut pasti akan terbiasa menyebut "sakit lutut bila naik tangga' or 'sakit pinggang angkat barang'


    Semua itu lumrah manusia..pertambahan usia membuatkan badan kita ageing. tapi awet muda mmg jadi idaman semua org tak kiralah lelaki ke perempuan. bukan awet muda pada wajah sahaja..tapi awet muda untuk keseluruhan badan..anda berusia 40-an, tapi usia tulang anda baru 20thn...bestkan?

    Pada reader yang seusia saya, jom kita berubah tabiat..amalkan pemakanan yang sihat. tapi sebab kita ni sibuk dgn urusan harian dan anak2, lupa nk mkn dengan betul...disebabkan itulah suplemen diperlukan. saya kini memupuk tabiat mengambil suplemen sbb saya sedar,pinggang seringkali sakit, kulit wajah mula ada kedutan, tulang mungkin sudah mula rapuh kerana tabiat minum kopi yang berlebihan. dentist menasihati saya supaya berhenti mengambil soft drinks dan coffee..gigi saya mereput dgn cepat. sungguh! kini saya kurangkan pengambilan kopi. jika dulu 3-4 mug sehari, saya limit satu mug or kadang2 setgh mug sahaja di pagi hari. Saya harap masih belum betul terlambat untuk mengubah tabiat pemakanan saya.

    Saya bukan nutritionist dan saya bukan pharmacist apa lagi MO. tapi rasanya kalau ckp pasal tulang, budak sekolah pun tahu calcium diperlukan oleh tulang. sakit sendi pula disebabkan oleh wear and tear pada bhgn sendi (lutut, jejari, pinggul, bahu etc). bhgn yg mengalami masalah sendi/ athritis akan rasa sgt sakit bila digerakkan. ini adalah penyakit biasa bg yg berusia

    Beberapa bulan yang lalu, seorang rakan saya,Ika berminat dengan produk Shaklee iaitu OsteMatrix  dan Advance Joint Health Tablet. Terus dia meminta saya belikan dia sebotol setiap satu iaitu stop untuk sebulan. Sebulan kemudian, rakan saya itu memesan lagi suplemen tersebut untuk bapanya. kata Ika, bapanya kini sudah tidak lagi mengambil ubat lain untuk melawan kesakitan sendi. sudah empat bulan Bapa Ika setia mengambil dua produk tersebut. Sakit lutut bapanya sudah berkurangan.


    Saya teruja, langusng saya belikan untuk my abah JOint Health Tablet. untuk diri sendiri saya consume dua biji OsteMatrix setiap mlm sblm tidur.  harpaan saya moga2 lambatla sikit proses pereputan tulang dan gigi saya lepas ni.

    Kita yang masih muda sepatutnya mengambil kalsium yang cukup untuk membina ketahanan tulang dari rapuh. minum susu adalah cara yang terbaik (teringat iklan anlene michelle yeoh hihhi), jika rasa tak cukup, boleh ambil kalsium dlm bentuk pil untuk membekalkan kalsium yg mencukupi untuk badan.

    saya mencadangkan OsteMatrix pada korang.

    OsteMatrix™

    Bones are an important structure of the human body. They are our framework, supporting our body’s weight, main organs such as lungs, heart, liver and kidneys, as well as enabling us to move our muscles and bodies freely. Maintaining optimal bone health is an important requirement for optimal overall health.

    More Than Just Calcium
    OsteMatrixTM provides daily nutrients, including calcium that helps in the formation and maintenance of bones and teeth. It also includes magnesium, vitamin D and the minerals zinc, copper and manganese, to help in the maintenance of good health. The small, coated caplets are easy to swallow.

    No artificial flavours, sweeteners, colours, or preservatives added.
     
    source: Shaklee Malaysia






    Jika ada yang dah start sakit sendi, or ada mak ayah sakit sendi, elokla consume joint health tablet ni.

    Advanced Joint Health Tablet

     

    Support long-term joint health

    Shaklee Advanced Joint Health Tablet is a proprietary formulation that features a combination of highly effective ingredients that have been shown to support mobility, flexibility, and the healthy functioning of joints. Shaklee Advanced Joint Health Tablet is made with a fast acting ingredient that works fast to provide nutritional support to the joints.

    Shaklee Advanced Joint Health Tablet contains a unique patent-pending, fastacting form of Boswellia extract, Corn Extract and other key nutrients including Zinc, Copper, Manganese and vitamin C to help bring joint comfort and mobility. By using plant and mineralbased ingredients, Shaklee Advanced Joint Health Tablet is a 100% vegetarian formula.
    source: Shaklee Malaysia

    * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

    Berminat dengan dua produk ini??

    HUBUNGI SAYA: sitinorsarah@gmail.com
    or SMS/Whatsapp: 019-3833108


    Wednesday, December 12, 2012

    Promo Shaklee Collagen Powder

    Lai! lai!

    Masih ada 18 hari sebelum promosi Shaklee Collagen berakhir.



    Saya sudah ada ready stock Collagen Shaklee untuk yang berminat nak membeli. email sy untuk price.

    Ramai ckp price collagen shaklee mahal..bg saya semua produk kecantikan dan kesihatan yang berkualiti amat mahal harganya. kos suntikan vitamin C juga mahal dan bersifat sementara. Collagen dari produk2 lain juga mahal. orang kata, beauty is pain..hehehe

    Collagen ni effectnya cepat, boleh nampak hasil dlm masa beberapa hari sahaja.

    tapi ada juga supplemen lain yg lebih murah tapi memeberikan hasil yg sama dlm masa panjang. antaranya kombinasi Energizing Soy Protein (ESP) dan Vitamin C atau siapa yg ada bajet lebih patut membeli vit E shaklee yg sgt berkualiti tinggi.

    Anyway, apa salahnya kan kalau kita usaha nak cantik untuk suami. tp cantik je tak bagus, kena cantik juga akhlak kita. moga2 anak2 dapat contohi kita menjadi insan yg berjaya dunia akhirat. amin


     

    Tuesday, December 11, 2012

    Haha suka tgk gambar ni

    Work station and Design pintu rumah

     
    Salam,
     
     
    Selangor cuti..saya hanya dirumah shj cuma waktu pagi bersarapan di luar dan bawa anak2 jumpa kawan lama iaitu En kura2 di playground alam megah.
     
     
    Tak ada berita sensasi tuk diwar2kan. weekend ni adik kesayangan saya akan berkahwin. so balik kg.
     
    anyway, jom cuci mata, tgk dekorasi yg saya cilok dari Ikea dan pinterest. moh tgk
     
     
    work stationidaman kalbu..hmm putih..
     

    lagi work station. harus buat begini supaya tak berebut dgn en hubby. ada sofa untuk aryan lepak minum susu sementara tunggu mami settlekan urusan perniagaan. jgn lupa i am WAHM wannabe..cewah! doakan eh kengkawan


    Tiga design pintu yg menjadi idaman kalbu. heeee soon..soon...


     



    Monday, December 10, 2012

    Sedih giler...waaa nak berenti keje....nak peluk anak2 saya.

    Artikel dari Pen patah ni sgt2 mengganggu emosi saya. sungguh...tolonglah...tak tahu nk tolong mcm mana. kesian sgt...:(

     
    Kasihan Anak Diikat Ketika Ibu Bapa Keluar Bekerja

    Kasihan Anak Diikat Ketika Ibu Bapa Keluar Bekerja | Pelbagai perkara pelik yang berlaku di sana. Antaranya soal penjagaan anak. Terdapat beberapa tempat yang boleh dikira mungkin sebagai kawasan pendalaman memperlihatkanbagaimana ibu bapa menjaga anak kecil mereka ketika keluar bekerja. Gambar di bawah ini menceritakan segalanya apabila ada anak yang diikat dan perbuatan itu dilihat sebagai satu yang kejam. Boleh lihat gambar di bawah ini.








    Kali ni penulis nak tunjukkan bagaimana ibu bapa di China meninggalkan anak mereka di mana saja yang mereka fikir sesuai demi untuk ke tempat kerja. Penulis tahu mungkin ada di antara ibu bapa yang miskin sehingga tidak mampu membayar dan membawa anak ke pusat penjagaan. Tapi fikirlah pakai otak.

    Ramai lagi orang yang tak mampu di dunia ini, tapi tidak pula melakukan hal sedemikian kepada anak mereka. Mereka telah mengikat anak-anak kecil itu di tingkap sebelum ke tempat kerja.

    Kesian sungguh! Macam mana kalau mereka nak buang air atau berasa lapar. Kena tunggu sampai ibu bapa pulang ke?

    Budak-budak mana tahu apa pun. Yang mereka tahu menangis kalau rasa tak selesa. Tak dapat penulis fikirkan apalah yang akan terjadi jika ada sesuatu perkara berlaku seperti kecemasan, nak menyesal pun dah tak guna.

    Jika ada pengawasan orang dewasa tak apa jugak. Tapi musykil, tak kan kot mereka nak ikat anak kalau ada orang tengokkan.

    Harap-harap suatu hari nanti terbuka minda ibu bapa ini untuk tidak melakukan perkara sebegitu lagi.

    Kesian dekat budak kecil

    My stress reliever (at the moment)

    Fern in white pot!

    Love it!  I tried to get this species during my trip to Cameron Highlands but heavy rain and heavy traffic on the mountain stop me from hunting this plant. Next time..i promise..next time...



    pic source: http://homedecoratorsollection.blogspot.com/2008_08_01_archive.html

    Before & After- Testimonial Pengguna Shaklee Collagen Powder


    Salam,

    Menerima dua testimonialpengguna Shaklee Collagen Powder pagi tadi. Teruja nak berkongsi dgn u all.

    Before and After (Pic #1)

    Puan Eppi mendapati matanya puffy - dark circle and eyebag. lepas dia memakai masker Collagen shaklee, 20minit kemudian, hasilnya sgt memuaskan hati. dark circle dan puffy eyes tu almost hilang.






    Before and after (Pic #2)

    Pn Fida mengalami jerawat dibahagian dagu. besar jerawatnya kan? lepas dua hari berturut2 dia memakai masker Collagen dan vit E shaklee, jerawat terus mengecut.

    geram tgk bibir dia kan? pink je. hehehe





    Berminat untuk memakai masker kolagen shaklee? email saya sitinorsarah@gmail.com or sms/whatssapp di nombor tertera

    Jgn lupa bulan ni adalah bulan promosi kolagen shaklee tau.


    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

    Tuesday, December 4, 2012

    Resveratrol Di dalam Vivix boleh mengelakkan risiko kanser?

    (NaturalNews) Researchers from the Faculty of Pharmacy at the University of Calabria in Italy publishing in The FASEB Journal report that resveratrol blocks the effect of estrogen and can help to prevent the malignant growth of breast cancer in women. The grape/red wine derivative has been the subject of numerous scientific studies in recent years and has shown promise in lowering risks from cardiovascular disease, cancer and dementia. Scientists also believe the protective nutrient may extend healthy lifespan by directly influencing mortality genes known as SIRT. Health-minded adults will want to include resveratrol from natural food sources or supplementation to reap the numerous health benefits.

    To design their study, researchers used several breast cancer cell lines expressing the estrogen receptor to test the effects of resveratrol. They exposed the different cells to a solution containing resveratrol and compared the results to cells left untreated. They found an important reduction in cell growth in cells treated with resveratrol, while no changes were seen in untreated cells. Further experiments determined that this effect was caused by a critical reduction in estrogen receptors caused by the administration of resveratrol.

    Resveratrol Supplementation Suppresses the Growth of Malignant Breast Cancer Cells

    This finding is the first of its kind as it relates specifically to the effect of resveratrol on a particular cancer cell line. The team was able to conclude that resveratrol is able to counteract the malignant progression of breast cancer cells by inhibiting the growth and spread of hormone resistant cancerous cells. This has important implications for the treatment of women with breast cancer whose tumors eventually develop resistance to hormonal therapy.

    A peer review board examining the study data concluded "scientists haven't finished distilling the secrets of good health that have been hidden in natural products such as red wine." It is important to note that in this body of research, resveratrol only demonstrated an effect on malignant cancer cells and exerted no effect on non-cancerous cells.

    While the authors cautioned that people should not go out and start using red wine or resveratrol supplements as a treatment for breast cancer, the finding strongly indicates that the plant-protective compound should be considered as a component in an overall plan designed to prevent the devastating disease. Nutrition experts recommend a supplemental intake (from a purified, organically derived source) of between 50 and 250 mg per day for optimal health benefits.

    Sources for this article include:
    http://www.fasebj.org/content/25/10/3695
    http://www.sciencedaily.com/releases/2011/09/110929103222.htm
    http://www.medicalnewstoday.com/releases/235283.php

    About the author:
    John Phillip is a Health Researcher and Author who writes regularly on the cutting edge use of diet, lifestyle modifications and targeted supplementation to enhance and improve the quality and length of life. John is the author of 'Your Healthy Weight Loss Plan', a comprehensive EBook explaining how to use Diet, Exercise, Mind and Targeted Supplementation to achieve your weight loss goal. Visit My Optimal Health Resource to continue reading the latest health news updates, and to download your Free 48 page copy of 'Your Healthy Weight Loss Plan'

     

    Shaklee Vivix - Anti Penuaan & Untuk kesihatan

    Bismillahirrahmanirrahim

    Hi Ladies, kali ni saya  nak cerita pulak produk Shaklee yang lain. Sekadar nak berkongsi tentang produk Shaklee yang diberi namaVivix.

    Vivix ni memang famous sbb bertindak sbg anti penuaan - so siapa yagn rambut dha start putih, ada kedut2 tu boelhla try vivix sbb ramai pelanggan Shaklee memberikan respon positif terhadap perkembangan diri setelah mengambil vivix.

    Camna ye rupa Vivix tu?


    Vivix adalah dlm bentuk cecair di dalam botol. Cari pengambilan, sehari satu sudu teh je tau...ambil dgn makanan. Jgn lupa goncang dulu botol dan simpan mesti di dalam peti ais.

    kenapa satu sudu tehje tak satu sudu besar? jgn weih..over tu sbb satu sudu teh je dah bersamaan dgn jumlah bilangan resveratrol di dalam 100 gelas wain merah!

    ops! Vivix bukan arak tau...cuma kandungannya ada yg sama dgn wain. Vivix ni mmg sudah disahkan halal oleh Jakim.

    Untuk info kebaikan Vivix Shaklee ni, sila baca statement di bawah.. source: Shaklee Corporation


     
     
    Vivix Dalam Majalah Aniqah




    Berminat dan ingin mengetahui lebih mendalam dgn produk ni? hubungi sy via email: sitinorsarah@gmail.com atau Whatsapp/SMS: 0193833108

    Monday, December 3, 2012

    Promo Dec 2012 Kolagen Shaklee (Shaklee Collagen Powder)

    Ramai bertanya yang email pada saya Collagen Shaklee

    Sungguh hot product ni lately.

    So kepada sesiapa yg berminat ada berita baik untuk anda

    "Beli 6 kotak percuma 1 kotak"
    Promo December 2012:

    Selain itu, anda akan mendapat keahlian percuma, so lepas ni beli produk shaklee boleh dapat member price. Bulan depan anda juga boleh terus dpt bonus ~RM110.

    Menarikkan? Boleh kongsi dgn kawan2 office anda boleh jimat ~RM90 sekotak.

    Berminat? e-mail saya : sitinorsarah@gmail.com or SMS: 019-3833108

    Baca product review collagen Shaklee di sini --> Shaklee Collagen Powder

     

    Sunday, December 2, 2012

    Weekend @ Cameron Highlands

    Cuti2 sekolah ni rasa nak bawaanak bercuti walaupun anak-anak masih belum bersekolah.

    Destinasi: Cameron Highlands.

    Jem teruk di antara Brinchang dan Tanah Rata tapi masih seronok sbb tmpt ni cantik dan meriah untuk saya. Lama sgt tak bercuti, so walaupun berjam2 dlm kereta tetap seronok sbb ada anak2 dan suami terperangkap dlm jem bersama2..hehehe

    Amir muntah. Amar dan Adam pening. Mami hampir muntah. hujan lebat, jln licin...

    Sempat beli beberapa pokok. hmm puas hati i.. :)











    Tuesday, November 27, 2012

    Kedai Bonda: Autumnz - Wrap-Around Breastfeeding Pillow


    Salam all,

    Lai! lai! lai! Promosi nursing pillow RM 71.90/ pc. Jenama Autumnz..

    email me if interested: sitinorsarah@gmail.com

    happy shopping ladies

    klik link dibawah utk design dan product details:

    Kedai Bonda: Autumnz - Wrap-Around Breastfeeding Pillow: Autumnz - Wrap-Around Breastfeeding Pillow   ‘Designed to make breastfeeding easier’ ~ Adjustable buckle for size adjustment ~ ...

    Set menyusu (set B) Shaklee

    Salam Ladies,

    Just to share information tentang produk Shaklee. Ada kenalan yang bertanya tentang set B iaitu set supplemen yang membantu menggalakkan penghasilan susu untuk BF mothers.

    untuk set B shaklee mengandungi

    1. Vitalea
    2. Alfafa
    3. B Complex
    4.Vit C

    Cadangan untuk ambil sekali dengan Energizing Soy Protein (ESP)


    Vitalea = multivitamin dan multimineral yg lengkap untuk keperluan badan ibu yang menyusukan. maklumlah bila berpantang, byk makanan yg tidak boleh dijamah. jd vitalea ni akan mencukupi keperluanvitamin and mineral badan

    Vitamin C  = penting untuk kesegahan sel, mempertingkatkan imuniti tubuh, mencantikkan kulit (membantu dalam pembentukan collagen) dan antioksidan.

    B Complex =  dapat mengurangkan stress, mengimbangi hormon especially lepas bersalin hormon dan emosi jadi tak stabil, membakar makanan menjadi tenaga, asid folik penting dalam penyusuan ibu.

    Alfalfa = Sgt terkenal sbg agen yg boleh membantu dalam penghasilan susu. selain itu alfa2 dapat merawat masalah keputihan, bertindak seperti kacip fatimah (hope u know what i mean), sbg fiber untuk membantu melnacarkan proses pencernaan. bg saya alfa2 patut berduet dgn satu lagi product shaklee iaitu Lecithin untuk mengeluarkan lemak dari badan.

    ESP =Membantu meningkatkan pengeluaran susu, menghaluskan kulit, etc. baca kebaikan ESP dari pautan ini: Kebaikan ESP Shaklee


    Bg saya sbg pengguna produk Shaklee sendiri, supplement yg say sebut di atas mmg sgt penting untuk tubuh badan. Tapi pada ibu2 yang ambik makanan yg cukup nutrien tak perlulah ambik ikut saranan yg tertulis di botol. Ambil bergantung kepada keperluan badan kita.

    yang penting, jgn lupa minum byk air, kerap pam kay..

    oh ya, petua lain untuk tambah susu, ambik fenugreek (halba) beberapa biji rendam dlm air panas then minum bila air suam. saya juga suka mkn sup lobak putih dgn ikan bilis atau sawi putih. lagi satu minum horlick.

    jika ada masalah susu tak dpt keluar sbb ada blockage disebabkan lemak susu, lecithin boleh membantu mengelakkan dari masalah tersebut dari berlaku. ambik dua tablet lecithin sehari dah boleh rasa bezanya. in shaa Allah  susu memancut keluar tanpa ada halangan :)

    sebarang pertanyaan tentang produk shaklee, jgn malu jgn segan, email je saya: sitinorsarah@gmail.com

     

    Monday, November 26, 2012

    Tentang akhir Zaman

    Hadis Rasulullah S.A.W tentang akhir zaman (hampir kiamat)
     







    kiamat sudah dekat, Tidakkah kita mengetahui. Sejauh manakah amalan kita, layakkah kita untuk menghadap Allah yang Maha Esa, Adakah amalan kita sudah sempurna..?? Sejauh manakah keimanan Kita kepada Allah...?? Marilah kita sama-sama renungkan dan fikirkan sejenak akan akhirat jangan terlalu taksubkan dunia....


    Antara Hadis Rasulullah S.A.W Tentang Akhir Zaman Ialah :


    Penaklukan Baitulmuqaddis.

    Dari Auf b. Malik r.a. Rasulullah s.a.w. telah bersabda: "Aku menghitung enam perkara menjelang hari kiamat." Baginda menyebutkan salah satu di antaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis." * Sahih Bukhari*

    Zina bermaharajalela.

    "Dan tinggallah manusia-manusia yang buruk, yang seenaknya melakukan persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang." * Sahih Muslim*

    Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang.

    "Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah akan muncul pakaian-pakaian wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang." * Abu Hurairah r.a*

    Bermaharajalela alat muzik.

    "Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan dan perubahan muka. Ada yang bertanya kepada Rasulullah; "Wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?" Baginda menjawab; "Apabila telah bermaharajalela bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi-penyanyi wanita" * Ibnu Majah*

    Menghias masjid dan membanggakannya.

    "Di antara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegah-megahan dalam mendirikan masjid" * Riwayat Nasai.*

    Munculnya kekejian, memutuskan kerabat dan hubungan dengan tetangga tidak baik.

    "Tidak akan datang kiamat sehingga banyak perbuatan dan perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim dan sikap yang buruk dalam tetangga." * Riwayat Ahmad dan Hakim*

    Ramai orang soleh meninggal dunia.

    "Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allah mengambil orang-orang yang baik dan ahli agama di muka bumi, maka tiada yang tinggal padanya kecuali orang-orang yang hina dan buruk yang tidak mengetahui yang makruf dan tidak mengingkari kemungkaran." * Riwayat Ahmad*

    Orang hina mendapat kedudukan terhormat.

    "Di antara tanda-tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai oleh Luka' bin Luka' (orang yang bodoh dan hina). Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit oleh dua orang mulia" * Riwayat Thabrani*

    Mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja.

    "Sesungguhnya di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada orang lain kecuali yang dikenalnya saja." * Riwayat Ahmad*

    Bulan sabit kelihatan besar.

    "Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah menggelembung (membesarnya) bulan sabit." * Riwayat Thabrani*

    Banyak dusta dan tidak tepat dalam menyampaikan berita.

    "Pada akhir zaman akan muncul pembohong- pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu" * Sahih Muslim*

    Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar.

    "Sesungguhnya sebelum datangnya hari kiamat akan banyak kesaksian palsu dan disembunyikan kesaksian yang benar" * Riwayat Ahmad*

    Negara Arab menjadi padang rumput dan sungai.

    "Tidak akan datang hari kiamat sehingga negeri Arab kembali menjadi padang rumput dan sungai* Sahih Muslim*

    Semua tanda2 yang Rasullah SAW nyatakan sudah ada, yang terkini..Salji turun di Dubai (BH, 31 Dis.2004).Sesungguhnya Allah telah memberikan peringatan kepada manusia.

    Mungkin ada yang pernah terbaca artikel ini,tapi just utk kongsi bersama2 kwn yang belum baca...
    jihad fisabilillah..

    Sunday, November 25, 2012

    Shaklee: Testimonial Pengguna Collagen Powder Shaklee





    berminat? email saya untuk mengetahui produk inidgnlebih lanjut.

    sitinorsarah[at]gmail.com

    Produk kesihatan yang saya makan

    Saya bukan seorang yang berdisiplin dlm aktiviti memakan ubat. saya tak suka pil..tak kisahla ubat atau vitamin.bila ada kesedaran or rasa sakit, baru saya kalut nak makan.

    Tapi skrg tak lagi, makanan kesihatan saya bukan lagi jadi display unit. saya makan ikut jadual tau..


    So far saya ambil produk shaklee dan juga pati jus noni sbg anti oksidan. tapi antara produk favourite sy adalah energizing soy protein shaklee.. nama glamer ESP.

    ESPni asalnya sy beli as tambahan untuk set tambah susu shaklee. mula mula sy ambik kalau rasa insaf, niw sy ambil setiap pg satu sudu bersama milo.. sedap je rasanya kalau minum dgn milo..

    testimonial dari saya sendiri:

    ESP memberi saya tenaga dan saya jarang rasa keletihan di siang hari, boelh pegi kerja, balik rumah uruskan anak2 dan rumah. saya mmg tak duduk diam di rumah. ada saja kerja yg kena buat, sblm ni mmg cpt sgt terasa letihnya..tapi bila saya tak miss ambik ESP, mmg rasa betul bezanya. tak caye? ikutla nak caya ke tak.. tapi sy dah cuba.

    antara kebaikan ESP yg lain:

    1. Badan bertenaga dan dpt menahan rasa lapar
    2. Mengurangkan kolestrol dlm badan
    3. Membantu dlm peningkatan pengeluaran susu ibu
    4. Menghaluskan kulit kerana kandungan 9 asid amino di dalam ESP
    5. Menjaga kesihatan jantung dan tulang
    6. Slowdown pertumbuhan sel kanser
    7. reduce pengeluaran sel lemak dlm badan
    8. Mengawal kestabilan hormon dan mengurangkan gejala menopaus



    Kenapa Shaklee eh?
    1. Penghasila ESP yg berkualiti tinggi, proses pembuatan yg di kawal dan dipastikan selamat
    2. Berasaskan kepada soya bukan GMO dgn semua asid amni yg diperlukan tp tak dpt dihasilkan tubuh
    3. Rendah lemak, free lactose dan cholestrol
    4. dicuci menggunakan air, bukan dicuci dgn alkohol. isoflavin maintain dlm kandungan protein soya shaklee
    5. protein soya ni tka dimasak, so dapat mengekalkan enzim aktif dlm kandungan soya tersebut
    6. Ditanam secara organikdna tidak ada perisa, gula, warna dan pengawet
     
    So sesiapa yg berminat nak tahu produk ni dgn lebih lanjut, atau nak bawak mugmilo panas ke saya tuk sy masukkan sesudu esp ke dalam mug milo anda, bolehla email saya: sitinorsarah@gmail.com
     
     

    Weekend @ home...bowing!

    Salam all,

    Happy Monday..  :)

    Lama saya tak rasa seronok menerima kedatangan hari Isnin. saya nak buang jauh2perkataan Monday Blues. Setiap minggu ada Monday, kalau nak layan blues tu, hari pasti tak ceria, banyak rungutan so hari kitajadi tak seronok.

    Aktiviti weekend saya hanya habiskan disekitar rumah, pagi bawa anak2 ke kedai mamak berdekatan sbb anak2 saya sukakan roti canai dan nasik lemak sbg sarapan. selesai sarapan, bawa mereka ke playground Alam Megah, kemudian visit kawan dioarg, cik kura2 dan encik ikan dekat kolam di playground tu.

    kemudian balik rumah, mami pula yg sibuk dgn house cores, sapu sampah, basuh baju, sidai baju, memasak. Alhamdulillah, hari Ahad spenajang hari panas, baju yg sebakul tak dibasuh cepat2 saya basuh. mana ada spot panas, kat situla penyidai baju berada. sambil2 tu boleh cabut rumput yg dah panjang tu..

    kering baju terus lipat. byk tol baju nak kena lipat. hehehe finally habis juga gunung ganang baju saya clearkan. mcm kedai dobi pun ada juge. lesson learnt, jgn malas basuh baju...tiap2 hari wajib basuh.



    Oh sungguh tidak organize hidup sy minggu lepas. seb baik boleh recover weekend ni. weekend depan off tocameron highland. bawak anak mkn stoberi..hehehe


    gambar selingan...si nakal kecik sy..