Thursday, November 17, 2011

Ikrar Mami

AS -Salam.

Sebetulnya saya tak ada idea nak dikongsikan di blog ni. Entry kali ni adalah another sesi luahan perasaan saja. intipati topik kali ni tak lain tak bukan adalah tentang sifat keibuan saya. oh sejak dua menjak ni saya jadi sgt garang. sikap saya berubah terhadap anak2, makin kasar dan ganrang sejak En Hubby accident. sejak hari tu saya kena lakukan semuanya sendiri dan saya jadi sgt stress. akibatnya, anak2 saya menjadi mangsa. kadang2 sbb hal kecik aje saya tengking diaorg mcm nak keluar anak tekak. tak kira lagi tgn saya mencubit or mendebik dioarg.

bila tgk muka dioarg waktu diaorg tidur, rasa belas sgt..dioarg tu kecik aje lagi tapi saya amalkan pemerintahan kuku besi kat rumah. smlm lepas saya marah Adam, saya nampak Amir pandang saya dgn perasaan dendam. takut wooo tkaut dia benci saya. dia mmg renung saya dgn pandangan "lu apahal? mau cari gaduh? tunggu aku besarla aku belasah ko balik" oh no! saya taknak anak2 benci saya.

ok takyah elaborate lebih2 karang saya touching dan bergenang ok?


Kawan2 sekalian..saya jadikan kamu sebagai saksi, dengan ni saya nak berikrar:

"Bahawasanya mulai saat dan ketika ini dan sehingga akhir hayat saya, saya tidak akan marah lagi keempat2 buah hati saya melainkan kesalahan yg tak boleh dimaafkan. saya tak akan naikkan suara atau mendebik dioarg walau mcm mana sekalipun hingga akhir hayat saya. Saya canangkan ke seluruh isi pelusuk alam yang saya sgt2 sayang Adam, Amir, Amar dan Aryan sepenuh hati dan sanggup berkorban nyawa untuk bahagiakan anak2. Semoga anak2 saya jadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat. Amin"

ok itu saja entry kali ni. sekian terima kasih. hehehehe

1 comment:

FiraHamzah said...

babe, seriyess la stress, dah semua benda ko kena buat sendiri. kalau aku pun stress!! * skrg mmg tgh stress pun*
2 hari lepas pun aku baru marah Tia teruk2 kes dia takmo tido..asyik nak main aje..huhu, melalak2 dia kena marah dgn aku..huhuhu..lepas tu aku rasa bersalah sgt..
cmne la nak control diri supaya tak marah & pukul dorang nih, kalau kite tgh stress?? aku pun tgh belajar nak mengawal emosi tak stabil nih..hehe, semoga kite berjaya menjadi ibu yang solehah ek..all the best to us!! :)