Tuesday, October 11, 2011

Next Mission

Mengandung sudah, deliver baby pun sudah..and now saya boley live happily with my beloved husband and my four little boys. tak perkataan yang paling sesuai untuk diungkap kecuali tiga perkataan ni - BLESSED - LOVED - SYUKUR

so sekarang ni target hidup dah ada sedikit tambahan, buat masa sekarang ni saya nak rehat sekejap dari mengandung.. nk fokus pada membesarkan anak2, meningkatkan prestasi keje, simpan duit byk2, after dua tiga tahun ni nak menunaikan umrah/haji bersama suami tercinta, dan dua mission jangka pendek - tingkatkan pengeluaran EBM dan menguruskan badan...

Stok EBM berkurang, so saya nak cuba beli produk nona roguy dan minyak kelapa dara yang disyorkan rakan taulan. disamping membanyakkan susu, badan akan jadi kurus. saiz badan masih lagi L, saya masih belum dpt memakai seluar kerja saiz M dgn selesa. oleh yg demikian (cewah ayat!), saya pun mulalah meng'google' di sana sini petua untuk kurus badan.

Antara masalah utama saya adalah hips yg become wider compared to during pre pregnancy, perut yg menggeleber mcm ada extra skin, ukur lilit peha dan lengan yang besar. saya tak boleh keterlaluan berdiet sbb sedang menyusukan aryan, apa yg termampu dilakukan adalah minum byk air, kurangkan coffee consumption, eat less during dinner, never skip breakfast, eat more veggies and fruits. ayat2 yg selalu digunakan oleh pakar pemakanan. rasanya dah dua minggu saya amalkan diet yg sihat, tapi sama jek takde turun kilo pun... stress...

ok, esok saya nak gi beli barang nona roguy tu.. we'll see bulan depan badan dah kembali kurus atau tidak ye.. heheheh

No comments: