Tuesday, October 4, 2011

kembali bersiaran

as-salam,

Wah lamanya daku menyepi diri..dua bulan berpantang, satu entry je yg saya post dlm blog ni.

actually, byk masa digunakan untuk melayan fb, itupun sbb boleh check through hp jek. saya malas nak bukak laptop so, takdela nak update blog.

hari ni pun saya bersiaran di rumah adik ipar di usj. kebetulan lap topnye on, so ambik kesempatan le update sket. hari ni masuk hari kedua my baby Aryan dan abang2nye ke nursery. so far so good. he is fully breastfed, dan saya sgt struggle untuk buat stock EBM. sbbnye saya malas nak cuci breast pump. bg direct BF lagi sonang, so masalah yg sedang dihadapi skrg ni baby aryan menghadapi nipple confusion. dia reject bottle dan keep crying nak nenen from mommy sampai org kat nursery kelam kabut. i bought him japlo newborn free BPA bottle. mahal jugak reganye tapi dia taknak that bottle. lastly owner nursery suggested me to buy tommee tippee bottle cause the teat is exactly like mommy's nipple. waaa nape tak ckp awal2, abang amir dan amar dia mmg pakai tommee tippee bottle before this. so bottle dah ada, i just need to buy new newborn teats, so just now i drove to butik bayi kasihku anakku kat kota kemuning, nasib bik teat for new born ada, usyar2 barang kedai tu, ada baju for nursing. cantik! grab je la.

then ternampak mattress for baby yg sgt cantik, besar jugak sizenye, sesuaile untuk 4 budak tecit tu main2 atas tikar tu, tumpah susu pun boleh lap. tgh diskaun..after less jadi rm169 kot..apa lagi, grab je la. so bulan ni, bajet shopping barang baby dah habis. kalau ngidam nak beli lagi, tunggu gaji bulan depan je la

lusa saya masuk kerja...excited but a bit nervous.. saya tak tahu apa bos pikir bcoz three years in a row dok ambik maternity leave. heheee . takpe boss, i have taken pil perancang kay...insyaAllah taun depan takdela nak ambik meternity leave lagi. tahun depan tahun saya dan suami berkerja kuat. we need to increase pendapatan isi rumah to the max untuk cover expenses rumah, nursery and adam yg akan go to school when he is four. taun depan dia baru tiga tahun... can't wait to see him in school unifom. hopefully hensem cam remy ishak. huhuhuh

size badan? waaa tak dpt turun byk..need to reshape my tummy and thigh... seluar kerja tak muat. help!!! dah takde duit nka beli L size pants. boleh tak masuk je dlm seluar kerja ku walaupun nampak macam sarung nagka? heeee ah who care?..i am just an ordinary woman with kids of four..takde sapa nak pandang la.

ok got to go, my biras tgh masak, sedap pulak baunye... lapar balik.

to mimi: hang dah balik tanah tumpah darah ke lom? tak sabaq nka jumpa ni..
to Powertrain ladies: saya tak sabar nak jumpa u all. kita jumpa lusa ye. really22 miss u all

chow

1 comment: