Sunday, August 21, 2011

Selamat Sudah...

As-Salam,

selamat berpuasa.. hari ni dah 21 hari dah kita berpuasa ye... kejap je tau2 dah nk penghujung ramadhan. sedih je rasa sbb tak sempat berpuasa and just dapat habiskan 8 juzuk al quran je thn ni..itupun sbb saya mc seminggu sblm bersalin..dapatla fokus mengaji, tambah pulak anak2 ada dikampung masa tu.

Alhamdulillah, 7 ramadhan lepas @ 7/8/2011 saya selamat melahirkan bayi lelaki yg saya beri nama Aryan Sufi. terima kasih atas doa rakan2 dan saudara mara supaya saya selamat bersalin. saya bersalin secara normal, berat baby 3.156kg dan panjang 58cm.. panjang anak saya ni.. hehehe

hari ni dah masuk 15hari usia Aryan. saya balik ke kampung pada hari ketujuh berpantang..tiga anak bujangsaya happy menerima kehadiran Aryan. walaupun budak2 ni agak kasar dgn Aryan, tapi dari mata diaorg, diaorg cuba nak tunjukkan kasih syg cuma tka tahu cara (e.g Amir tepuk kepala Aryan mcm dia tepuk kepala Amar, Adam tidur atas perut aryan mcm dia tidur atas perut Amir, Amir kiss mulut Aryan mcm dia kiss mulut Mami, penuh dgn air liur)..

Apapun sy rasa sgt bersyukur sbb penantian 9 bulan sy untuk menimang seorang lagi super hero dah berakhir. bulan terakhir membawa perut sgt stressful. kerja saya tunggang langgang, prestasi kerja, kesihatan, perhatian saya pada anak2 semuanya merosot. saya harap, balik saja dari berpantang, semuanya kembali normal.

kepada rakan2 yg berziarah, terima kasih kerana datang.

kepada ayananda, bonda dan adik2: terima kasih kerana menjaga tiga super hero saya sepanjang ketiadaan saya

kepada suami tercinta: terima kasih kerana sabar dgn kerenah saya sepanjang tempoh mengandung.

cukup dululah ye laporan untuk hari ni. bebudak ni dah mula menyibuk depan laptop..heee

rentetan cerita mcm mana saya deliver baby, akan saya ceritakan kalau ada masa. yg pasti kali ni bersalin di PP*M bg sejarah hitam dlm hidup sy. kalau mengandung lagi, kemungkinan besar sy tak akan bersalin di situ. huhuhuhu

5 comments:

nurulizzahz said...

sjrh hitam di PPUM? sian awk.. jgn lupa stoy ye..

Kehelan said...

Sarah tahniah!! 4 sudah heronya...

Tishya said...

hahah budak2 da menyebok depan laptop.. klako

syiela said...

alhamdulillah.. tahniah ye.. dh selamat.. syiela tgh berdebar2 lagi ni :)

Mimiamilia said...

silalah update bonda adam