Tuesday, June 21, 2011

Saya happy + Parcel dah tiba + Update anak2

3 stories in 1 entry. hehehe

Cerita #1 - Perasaan saya yang terkini:

I feel great today eventhough once in a while I have to take a deep breath trying to ignore the pain caused by Braxton hicks and pelvic bone joint loosening thanks to Encik hormon Progesteron.

Lapan bulan mengandung mmg buat saya cepat letih, termengah2 mcm nak putus nafas kalau naik tangga, tapi ada kala saya sgt energetic untuk bersihkan rumah dan uruskan anak2. Skrg ni pun saya sgt jarang mkn makanan luar kerana saya enjoy cooking.

Hari ni saya juga happy kerana:

1. I am now at the end of my pregnancy journey.

2. Me and En hubby will have another baby in 8 weeks time. Tetiba En Hubby keluar statement yg dia tak sangka akan ada 4 anak lelaki - perkara yg dia tak pernah fikirkan dalam hidup dia. Saya juga tak terpikir sbb selama ni saya akan jadi career woman yg lambat berkahwin dan tak minat pada budak2. tapi inilah ketetapan Allah untuk saya dan suami. Yes, i am grateful dgn rezeki dan anugerah dari Allah.

3. my boys are behaving very well lately as if they already aware that they are going to be a big brother in August. so kenala act maturely kan?

4. No more shrieking, big fighting at home. Even my house is now looks tidies and more organized than before becoz Abg Adam always help me with the house work.

5. Tomorrow is my appointment with Dr siti for maternity checkup. can't wait to check the baby progress. saya rasa kepala baby sudah engaged. yippie!

6. Colostrum sudah ada, BM akan mula kembali membanyak..yea! tak sabar nak b/feed baby Aryan and Amar ( Amir dah start tka interested with BM anymore. gula2, susu botol lagi best kot..hihihi)

7. Tiga2 anak saya suka ke Taska baru, every morning abg Adam will carry his nursery bag and bottle, ajak adik2 dia masuk taska, greeting kakak Ija - the babysitter and wave goodbye to me and En hubby. perkara yang dioarg tak pernah buat di Taska lama dan kelihatan sungguh ajaib untuk kami suami isteri. sebelum ni every morning saya akan pergi kerja dgn heartbroken tgk anak2 saya menangis dipintu taska. tapi skrg Alhamdulillah... syukur kerana kami memilih Taska yang sesuai dgn mereka.

8. Adam can count 1 to 10 dalam bahasa melayu dan English. dia pun dah mula menyanyi lagu alphabet tapi akan humming tang part yg dia tak ingat. Amar pun dah start mengira2 tapi in English saja. yg dlm bahasa melayu tak berapa ingat. Amir?? tak ada bunyi langsung... dia cuma pandai kiss mulut org and pipi org je.

ok tu cerita perasaan saya lately ni.

cerita #2- Parcel saya dah tiba:

Saya ada post satu entry pasal online shopping. yea! barang tu dah saya collect smlm di Skynet Sri Muda. byk kali Skynet cuba hantar ke rumah tapi sentiasa tak ada org. so, saya collect sendiri aja di office skynet. lagi senang. jeng2 ni lah barang2nya:


Tak sabar nak guna training pants untuk start potty train Abg Adam this weekend and start to use Cloth diaper during weekend pada the twins. - oh saya balik kg weekend ni..boleh potty train Adam di rumah tok Abah... heheheh








Semalam saya dah try pakai belly band di office, sungguh comfortable. ~happy mode~




Cerita#3 - Update perkembangan anak2...


Enjoy the Pics!


Ayah waktu tunggu saat kelahiran Adam di UKMSC ...standby nak tido sbb saya baru di induced waktu tu. sakit! ampun taknak induce lagi



Adam masa baby



Adam setahun lebih



my beloved Adam kini - 2thn 8bulan. dia tgh try nak buat sign 'peace' tapi tak jadik.




Kembar masa newborn




kembar masa almost 1 yr old





Kembar 1 yr old- the identical twin





kembar kini



Yg ni Amar tgh tunggu ayah buatkan susu @6.30am last month so mata sepet br bgn tido



Yg tgh tgk kamera ni Amir, pic taken two days ago. yg tgh tgk tmpt lain tu Amar








~the End~

4 comments:

Momma Mia said...

MasyaAllah so kagum dgn semangat Bonda Adam ni... tears. Semoga segala urusan bonda sentiasa dipermudahkan...

Bestnya 3x preggy dpt 4 kan??

izinkan alin cerita pengalaman bonda adam pula nnti utk booster to ibu2 yg lain juga!!!


keep sharing ur spirit BF anak2 yer!!

Bonda Adam said...

wah..wlcome alin to my blog..

tq..spririt nak BF ni dtg dari Alin and blogger lain. bila baca pengalaman B/feed mommy ni..baru rasa teruja nak do the same and nak give the best to my children.

Mimiamilia said...

ahahah part yg cerita 1 no2 tu dah terbalik pi kat aku.

adam tak pandai peace..sama la leh geng ngan aliya anak kak nora huhuu

Bonda Adam said...

tuhla..dulu aku ingat hang yg beranak pinak..aku single..skrg terbalik. hihihih

umur baya2 tu mmg tak reti peace lagi kot.