Tuesday, June 7, 2011

My boys demam

Monday evening masa ambik my boys dari nursery, pengasuh komplen yg tiga2nya selsema teruk. yes, bila dilihat, hidung sampai dah luka2 dan hingus start kaler kuning ke hijauan. that's not a good sign. slight fever tu tanda2 viral fever.

Malam tu, Amir dan Amar start batuk2. hidung tersumbat and both of them rejected bottle and keep requesting for 100 plus je..haus agaknya. so saya tuang sket 100 plus dan tambah air masak untuk cairkan dan hilangkan gas. sampai ke pagi saya tak dpt tido sbb kena dokong Amar. oh anak..mami dahle memboyot, nasibla tuhan bagi mami ni sihat walafiat.

pagi tu, En hubby and I decided to take EL. pagi2 after breakfast we went to DEMC. yea..tetiba tiga2 jadi sihat walafiat, berlari ke sana sini, salam org tak kenal, tegur rakan sebaya.. kamu ni mmg mcm2 ye nak... terlebih friendly and sikit tak takut orang.

Balik DEMC, En Hubby nak gi ke kedai motor nak tgk motor ER6 Kawasaki yang baru. mmg motor tu dlm wish list dia. I really hope I can give him that bike as birthday pressie. mcm best jek.. loan atas nama saya. mak ai..tambah hutang lagi.

Lepas tu, En hubby ngada2 nak mkn ikan bakar and sotong bakar kat kelana DFenD. famous jugakla restoren tu terutama orang2 opis yang nak makan waktu tgh hari.. dah dia ngidam, layankan ajela (saya ngidam nak Durian cheese cake langsung dia tak layan).

Petang tu pulak bawak my boys pegi Giant beli barang dapur sket. huh... mencabar bawak budak2 ni waktu Giant kosong tkade orang..dioarg buat lorong2 rak tu playground. terjerit2 and asek nak ambik junkfood je. letih!

Malam semalam yang paling mencabar waktu nak berikan si kembar ubat. Macam kat medan perang! last2 saya yang mengamuk2 (tak peduli jiran sebelah lagik dah..hehhehe). Last2 tiga2 tido dalam keadaan mode merajuk dgn saya. hihihihi sian korang budak2.

saya sgt lemau skrg ni, tak cukup tidur, stress dan kepenatan. rasa mcm nak tidur di surau je... sabar je la wahai mata.

No comments: