Monday, June 6, 2011

Cerita Hujung minggu

Weekend lepas, En hubby tak bekerja, so initial plan was to bring our kids for outdoor activities like swimming ke, pegi pantai ke to release sikit their extra energy supaya takdela cranky sgt - senang je tido kalau dah penat.

Hari sabtu, saya dah bersemangat memasak - nasik lemak, sambal telur, ikan bilis..yummy... anak2 saya suka. En hubby makan takde komen. kira ok le tu. Disebabkan kekenyangan, time my boys took their nap, Mami dan Ayah pun tertido sekali sampai ke lunch hour. oh no! bila dah matahari panas atas kepala, anak2 saya pun dah start cranky, kami malas nak keluar. So saya layan masak je untuk mkn tgh hari and tgk TV- Play House Disney. bosan!

Last2 petang je bwak anak2 ronda2 neighbourhood area tmpt kami baru pindah ni, kenal jalan2 dan ke seksyen 17 tgk activity drift kereta. Makan ais krim (thanks Adam sbb request kat ayah mintka beli aiskem). bosan!

Hari Ahad, lepas breakfast, gotong royong kemas rumah. kali ni saya yang takde mood nak keluar memandangkan baby ni asyik menendang dan mula terasa braxton hick. oh saya sungguh suka dgn keadaan ni, tapi saya tak boleh bersenang lenang berbaring layan perut kerana ada lagi tiga hero kecil yang memerlukan perhatian dari saya.

Hari Ahad, hari yg saya sgt puas cium Adam, Amir dan Amar. Tiga Abdul saya ni mmg buat saya angau di office. Tersenyum bila kenangkan keletah dioarg bermain, pastuh buat saya hilang siuman sekejap bila dioarg bergaduh atau berebut toy. oh anak... kadang2 mami nak sgt kamu cepat membesar, tapi mami tak sanggup untuk terima hakikat yang kamu bukan lagi baby yg sentiasa mami peluk cium. Terasa cepatnya masa berlalu...

No comments: