Sunday, June 19, 2011

Amar dah discaj~Alhamdulillah~

I spent my whole weekend plus Friday at Salam Medical Center. Tunggu baby Amar yg warded sbb demam dan muntah..so dia dehydrate dan kena masukkan air dlm badan.

Alhamdulillah, semalaman di ward, Amar dah aktif balik and he started being cranky dan tak mahu berbaring atau lepak aje dalam bilik. Tapi dia on medication, kena ambik antibiotic jadinya, kena stay lagi dua mlm di ward. Aduhai, letih nak layan budak kecik ngamuk. So once in a while I let him running at reception area or at hallway dekat labour room. kat situ ada tulis besar2 notice" dilarang bising, hormati pesakit lain" hihihi with my baby Amar yg bersuara nyaring tu, aku rasa siapa yg tgh meneran nak beranak mesti senang nak beranak sbb terkejut.

Ward Anngerik bilik 201 bukanlah ward yg best untuk diduduki, ada byk fungus kat bilik and smelly. kalau ingat balik pelajaran HVAC yg saya pernah belajar dulu, building yg ada fungus menunjuk ventilation system dia tak bagus. ini bermaksud building tu "sakit". Fungus sgt berbahaya especially kepada siapa yg ada allergy problem. so kalau sebuah hospital dok ternak fungus, mmg bukan nak kurangkan sakit patient, tapi nak tambah sakit.

Apapun, saya dah komplen dalam feedback form walaupun telah diberitahu oleh pihak pengurusan hospital yang bangunan hospital tu sedang dinaik taraf. at least, bersihkan fungus tu dulu before nak letak patient kay?

Service hospital yang lain superb especially layanan jururawat dan staff lain2. Paediatrician yang treat Amar pun ok. so overall ok la..takdela teruk pun..hehehehe

Amar discaj petang semalam. So meraikan pembebasan Amar dan saya dari kena kurung di ward, saya masak2 untuk dinner...actually saya sgt teringin makan ketam masak lemak cili api dan ikan kerapu goreng bercili.. so itulah menu dinner saya mlm semalam. yummy... saya, En hubby dan adik perempuan saya makan sampai kembung perut.. Amar makan bubur nasik je pun...

Maaf gambar byk dalam hp my hubby. takdapat nak upload gambar Amar di hospital.

p/s: Cik abang, tak teringinke nak hadiahkan saya blackberry ke... iphone 4 ke... samsung galaxy pun takpe...

No comments: