Tuesday, June 28, 2011

4D scan - Yea! Saya lihat rupa Aryan Sufi

Hi all,


Yesterday I got one day off from Mr Doc. hihihihi but my visit to Klinik Mr. Doc cost me additional RM150! aiyok lari bajet saya bulan ni.


I have to pay extra becoz I decided to do 4D scan to see my little Aryan. Before this I always wonder how he will looks like and yesterday the question was answered. yes... no more surprise2 ye. My little Aryan looks exactly like his big brother, Abang Adam and he looks healthy and comfortable sleeping sambil peluk2 uri mcm bantal busuk.


Mr Doc was trying to wake him up by pushing softly my tummy, Aryan woke up and shown his furious face mcm tak puas hati kena kacau but end up he ignored all of the annoyance caused by Mr doc and sambung tido. Garang anak mami ni ye, ikut sapalah agaknye.


Memperkenalkan Aryan Sufi kepada semua:


Sorry pic ni tak tunjuk keseluruhan muka sebab sepanjang dok scan dia dok tutup muka dgn lengan. sebahagian muka kena tutup dgn uri. Yang bawah ni pic Adam masa few hours lepas lahir. sam tak dgn Aryan? samakan? samakan?




Alhamdulillah I am now 34 weeks preggy and Due date is supposed to be 11.08.09. mak ai tak lama dah tu..banyak barang baby yg belum dibeli. this month I spent a lot just for myself, none for my baby. hihiihihi oh bonus! oh ex-gratia..bila company nak release memo nih?

Thursday, June 23, 2011

Laparnye...

Aisy, hari ni dah Jumaat, tak sabar nak tunggu 5.30ptg, nk lekas balik rumah kemas beg baju sbb saya anak beranak dan Pak uda dioarg nak balik kampung. Adik perempuan kami, Cik Amirah nak bertunang esok tgh hari.



Saya sedang kelaparan skrg ni, teringin nak masak nasi lemak ptg ni tapi tak dapatlah sbb kelam kabut nak mengemas balik kampung. kenapa saya teringin nak mkn nasi lemak? sbb saya dok tgk pic anak2 saya, terjumpa gamabr nasik lemak yg saya pernah masak dolu2.




Amboi Amar, terlopong tgk sambal telur...



Anak2 saya suka makan home made nasik lemak sbb tak pedas untuk dioarg, pastuh diaorg boleh demand nak telur rebus ke telur goreng..hihihih maklumla tukang masak standby je ikut demand customer.




En Hubby tak minat sgt nasik lemak (mungkinkah sebab masakan saya tak sedap?) atas alasan dari kecik dia asyik makan nasik lemak sbb my mother in law dulu berniaga nasik lemak. oh..saya pernah rasa nasi lemak my mother in law....mmg sedap! maklumla dah berpuluh taun berniaga, sambil tutup mata pun agaknya mak boleh masak nasi lemak dan lauk pauk... skrg my mother in law tak berniaga dah..so since that takdela saya nak merasa nasi lemak mak mertuaku yang superb tu. dia nak retired masak nasi lemak forever kot..takpe balik kampung nanti boleh request..mesti permintaan mak buyung akan dipenuhi punya! hehehe



Pastuh, saya terjumpa lagi satu gambar yang saya ambik tiga minggu lepas. Masakan paling cepat dan ringkas perap, bungkus, masuk oven for 30minutes..tak payah menumis sampai terpercik minyak sana sini. En Hubby suka masak cenggini. saya pun suka sbb saya tka payah mengelap dapur. hihihih





Masakan ni saya claim sbg Ikan bakar ala Portugis (marah or Portugis sbb takde rupa masakan dioarg langsung). Segala caca marba saya masukkan ikut selera tekak kami anak beranak.



uisy! laparnye.. skrg baru pukul 12.. ada lagi 45 minit nak lunch hour. cadang nak gi beli kasut sbb kasut saya sudah koyak sikit di tapak. sejak mengandung ni, kasut kerja saya cepat rosak. dah bersalin nanti sya berangan nak kembali melaram dgn kasut tumit tinggi supaya nampak tinggi le sket..huhuhu





Selingan:



Semalam Abg Adam dah pandai buat sign peace. terus saya ambik gambar .. suka dia bila dah reti nak lipatkan jari2..siap gi lari2 tunjuk tgn dia kat ayahnya.. "ayah.... ni Adam buat fish!"



Bukan Fish sayang, tapi Peace!

Tuesday, June 21, 2011

Saya happy + Parcel dah tiba + Update anak2

3 stories in 1 entry. hehehe

Cerita #1 - Perasaan saya yang terkini:

I feel great today eventhough once in a while I have to take a deep breath trying to ignore the pain caused by Braxton hicks and pelvic bone joint loosening thanks to Encik hormon Progesteron.

Lapan bulan mengandung mmg buat saya cepat letih, termengah2 mcm nak putus nafas kalau naik tangga, tapi ada kala saya sgt energetic untuk bersihkan rumah dan uruskan anak2. Skrg ni pun saya sgt jarang mkn makanan luar kerana saya enjoy cooking.

Hari ni saya juga happy kerana:

1. I am now at the end of my pregnancy journey.

2. Me and En hubby will have another baby in 8 weeks time. Tetiba En Hubby keluar statement yg dia tak sangka akan ada 4 anak lelaki - perkara yg dia tak pernah fikirkan dalam hidup dia. Saya juga tak terpikir sbb selama ni saya akan jadi career woman yg lambat berkahwin dan tak minat pada budak2. tapi inilah ketetapan Allah untuk saya dan suami. Yes, i am grateful dgn rezeki dan anugerah dari Allah.

3. my boys are behaving very well lately as if they already aware that they are going to be a big brother in August. so kenala act maturely kan?

4. No more shrieking, big fighting at home. Even my house is now looks tidies and more organized than before becoz Abg Adam always help me with the house work.

5. Tomorrow is my appointment with Dr siti for maternity checkup. can't wait to check the baby progress. saya rasa kepala baby sudah engaged. yippie!

6. Colostrum sudah ada, BM akan mula kembali membanyak..yea! tak sabar nak b/feed baby Aryan and Amar ( Amir dah start tka interested with BM anymore. gula2, susu botol lagi best kot..hihihi)

7. Tiga2 anak saya suka ke Taska baru, every morning abg Adam will carry his nursery bag and bottle, ajak adik2 dia masuk taska, greeting kakak Ija - the babysitter and wave goodbye to me and En hubby. perkara yang dioarg tak pernah buat di Taska lama dan kelihatan sungguh ajaib untuk kami suami isteri. sebelum ni every morning saya akan pergi kerja dgn heartbroken tgk anak2 saya menangis dipintu taska. tapi skrg Alhamdulillah... syukur kerana kami memilih Taska yang sesuai dgn mereka.

8. Adam can count 1 to 10 dalam bahasa melayu dan English. dia pun dah mula menyanyi lagu alphabet tapi akan humming tang part yg dia tak ingat. Amar pun dah start mengira2 tapi in English saja. yg dlm bahasa melayu tak berapa ingat. Amir?? tak ada bunyi langsung... dia cuma pandai kiss mulut org and pipi org je.

ok tu cerita perasaan saya lately ni.

cerita #2- Parcel saya dah tiba:

Saya ada post satu entry pasal online shopping. yea! barang tu dah saya collect smlm di Skynet Sri Muda. byk kali Skynet cuba hantar ke rumah tapi sentiasa tak ada org. so, saya collect sendiri aja di office skynet. lagi senang. jeng2 ni lah barang2nya:


Tak sabar nak guna training pants untuk start potty train Abg Adam this weekend and start to use Cloth diaper during weekend pada the twins. - oh saya balik kg weekend ni..boleh potty train Adam di rumah tok Abah... heheheh








Semalam saya dah try pakai belly band di office, sungguh comfortable. ~happy mode~




Cerita#3 - Update perkembangan anak2...


Enjoy the Pics!


Ayah waktu tunggu saat kelahiran Adam di UKMSC ...standby nak tido sbb saya baru di induced waktu tu. sakit! ampun taknak induce lagi



Adam masa baby



Adam setahun lebih



my beloved Adam kini - 2thn 8bulan. dia tgh try nak buat sign 'peace' tapi tak jadik.




Kembar masa newborn




kembar masa almost 1 yr old





Kembar 1 yr old- the identical twin





kembar kini



Yg ni Amar tgh tunggu ayah buatkan susu @6.30am last month so mata sepet br bgn tido



Yg tgh tgk kamera ni Amir, pic taken two days ago. yg tgh tgk tmpt lain tu Amar








~the End~

Sunday, June 19, 2011

Kenangan silam -->kisah kelahiran kembar

Dah lapan bulan mengnadung ni, debaran menanti saat nak melahirkan baby Aryan ni makin bertambah2. agak cuak memandangkan setiap kali saya ada di labour room, pengalamannya berbeza.

mengimbau kenangan silam (cewah..bacalah cerita dari post link blog lama saya ye..."

http://cikpuansarah.blogspot.com/2010/01/finallycerita-panjang-lebar.html

Amar dah discaj~Alhamdulillah~

I spent my whole weekend plus Friday at Salam Medical Center. Tunggu baby Amar yg warded sbb demam dan muntah..so dia dehydrate dan kena masukkan air dlm badan.

Alhamdulillah, semalaman di ward, Amar dah aktif balik and he started being cranky dan tak mahu berbaring atau lepak aje dalam bilik. Tapi dia on medication, kena ambik antibiotic jadinya, kena stay lagi dua mlm di ward. Aduhai, letih nak layan budak kecik ngamuk. So once in a while I let him running at reception area or at hallway dekat labour room. kat situ ada tulis besar2 notice" dilarang bising, hormati pesakit lain" hihihi with my baby Amar yg bersuara nyaring tu, aku rasa siapa yg tgh meneran nak beranak mesti senang nak beranak sbb terkejut.

Ward Anngerik bilik 201 bukanlah ward yg best untuk diduduki, ada byk fungus kat bilik and smelly. kalau ingat balik pelajaran HVAC yg saya pernah belajar dulu, building yg ada fungus menunjuk ventilation system dia tak bagus. ini bermaksud building tu "sakit". Fungus sgt berbahaya especially kepada siapa yg ada allergy problem. so kalau sebuah hospital dok ternak fungus, mmg bukan nak kurangkan sakit patient, tapi nak tambah sakit.

Apapun, saya dah komplen dalam feedback form walaupun telah diberitahu oleh pihak pengurusan hospital yang bangunan hospital tu sedang dinaik taraf. at least, bersihkan fungus tu dulu before nak letak patient kay?

Service hospital yang lain superb especially layanan jururawat dan staff lain2. Paediatrician yang treat Amar pun ok. so overall ok la..takdela teruk pun..hehehehe

Amar discaj petang semalam. So meraikan pembebasan Amar dan saya dari kena kurung di ward, saya masak2 untuk dinner...actually saya sgt teringin makan ketam masak lemak cili api dan ikan kerapu goreng bercili.. so itulah menu dinner saya mlm semalam. yummy... saya, En hubby dan adik perempuan saya makan sampai kembung perut.. Amar makan bubur nasik je pun...

Maaf gambar byk dalam hp my hubby. takdapat nak upload gambar Amar di hospital.

p/s: Cik abang, tak teringinke nak hadiahkan saya blackberry ke... iphone 4 ke... samsung galaxy pun takpe...

Friday, June 17, 2011

amar warded @salam medical center

just a short announcement:
my baby amar masuk ward smlm sbb viral infection. tonsil bengkak so he refused to eat. dia minum byk tp dari pukul 7mlm sampai ke klinik salam pukul 8 mlm, tiga kali amar muntah atas sy n dua kali atas en hubby.

doktor tgk je dia terus decided thn dia kt ward. sylah tukang tunggu pesakit n en hubby jaga abg adam n amir.

Wednesday, June 15, 2011

Saya dan Amar Rayyan ke DEMC

Went ot DEMC just now bawak Amar yg demam panas. MA bg ubat bontot untuk kurangkan panas badan and buat blood test.

sah! viral fever.. Encik Doktor bagi 6 botol ubat yg berbagai, jenuhla nak kasik Amar makan sbb dia ni paling tak suka ubat.

kat outatient clinic ada nurse menegur "eh comelnye, bb ni lelaki ke pompuan kak?"
jawab saya pendek " Lelaki"

kat lab time ambik darah ada sorang lagi menegur "eh cantiknye baby"
jawab saya pendek "dia boy"

dia menjawab "ops....comelnye"

ahahaha saya tak ambik hati pun. nak wat camne, ayahnye taknak potong rambut, orang pun salah anggap ingat Amar perempuan. sorry ye Amar. apapun terima kasih atas pujian yang diberikan.

Monday, June 13, 2011

Persediaan menyambut Baby Aryan

Lagi 10 minggu maximum untuk saya deliver baby Aryan. sekejap je masa berlalu, pejam celik dah dekat due date bersalin. takuts!!!


I still remember the moment I discovered I am pregnant, it took me 10 minutes in bathroom trying to control my breath becoz i was totally disbelieved what i saw on the pregnancy test kit... two blue lines okeh! oh no!


Shocked, I cried and I blamed En hubby for that........ heheeheh. but he was supercool and just smiled happily when heard the news. Ah Cik Abang bukan u yang preggy mmgla boleh senyum. Later, I did another urine test but the result was still positive. I googled in the internet hoping for history recorded for false pregnancy result, but according to Encik google, urine pregnancy test is 99.99% accurate. apekah?


Actually i didn't plan for this pregnancy. Thinking of my three boys still need my attention, I am not only spent lot of calories and energy to raised them, I also sacrificed a lot of blood and tears jugak tau.... ahahaha gebang! So it will take me quite sometime to accept the fact that I am pregnant again. malunye!


Ready to be teased by colleagues and friends, I pull all the strength and buat muka tebal announced the news in Office pantry during morning breakfast. As expected, some of them congratulated me but majority still unbelieved the fact that I am about to have another child. Yes friends and foes, we will celebrate our third anniversary this november with our four boys! hehehhee


Ok end of story.


I am almost 8 months pregnant but I just realized I ignored this baby too much. sian baby, Mami tak pikir pun apa2 persediaan untuk deliver baby. Bangun pagi tadi, suddenly I felt really guilty for my ignorance towards my little baby. Yes I agreed that I was not too excited of being pregnant again, but that was few months ago. Now I am sincerely love the baby. Only I am too busy with his Abangs until I am not able to spend more time talking to him and pay attention for his kickings.


Mami tau Aryan anak yang baik yang sentiasa mengalah. even sepanjang mengandungkan Aryan, Mami sihat sejahtera takdela mabuk2 teruk or HB darah Mami turun mendadak sampai kena warded mcm masa ngandungkan abg2 Aryan. Oleh sbb itu, Mami berjanji akan prepare yang terbaik untuk sambut kelahiran Aryan ye...sedihle pulak!


Masa packing nak pindah rumah, I did packed all baby stuff belongs to Abang Adam and the twins brother in a few containers. Not much baju can be re-used, most of them already worn, or bertahi lalat. I should buy at least a dozen newborn clothes for Aryan. booties and mittens pun dah berbulu or kembang, so need to beli baru. what else ek?


1. newborn pants and tops x7 sets
2. more booties and mittes x 4 sets
3. Newborn diaper
4. Minyak Yuyi
5. Digital Thermometer
6. Baby cream
7. Sebamed body lotion
8. Sebamed Body shampoo
9. Nursery bag (i have a few nursery bags but wish to have a new one yg more stylish..hehehe)
10. Towel
11. Playpen ( the one used by his abangs already returned to my sister in law)
12. cloth diapers. Jom selamatkan bumi!



apa lagik ek? tak boleh pikir skrg



and for myself during confinement
1. Set jamu lepas bersalin
2. booking tukang urut di shah alam and dekat kampung
3. tungku (checked! dah beli yg tungku elektrik)
4. Loose t shirts and pants
6. Belly band
7. Bengkung perut
8. Chahaya skin care (hihihihihi...apa tu? nak melawa lepas beranak le tu..nantikan transformasi Pn Sarah)


and for Breastfeeding preparation:
1. new Avent manual breastpump
2. more BPA free bottles for EBM storage
3. New cooler bag
4. Ice pack
5. repair my mini fridge untuk tinggal di surau office
6. BF pillow
7. single seater sofa...... En hubby, saya nak sofa mcm kat bawah ni boleh?




Semoga dipermudahkan saya melahirkan baby Aryan. Semoga baby Aryan sihat, sempurna... Can't wait to hold you in my arm son.....

Sunday, June 12, 2011

Online Shopping Again

Not much to do today except email something to the other project team and sit quietly at my desk and blog hopping. I am feeling totally unwell today, feeling gloomy and nausea too! mcm nak muntah je mual2. Women usually not feeling comfortable during their first trimester, but for me, third trimester is very challenging because I will experience what ever women usually feel during their early pregnancy - nausea, dizziness, low blood pressure, mood swing etc2.

Since I have so much free time, I browse through one online baby store, looking for potty training pants for Abg Adam. He is now almost 3yrs and ready to be potty trained. He's quite talkative now and can make a full sentence like " mami, adam nak nenen (susu botol okay)" or "mami, Adam nak mandi dengan amar" or " mami, sekolah Adam dekat sana" or " Adam nak tgk Dibo, bukan cerita tu" etc2. so in conclusion, I assume he also can inform me once he feel he needs to go to toilet like " mami, Adam nak berak or Adam nak kencing". hmm that' the most challenging part because he usually inform me after he's done with his 'bussiness" not before ok?. so to be safe, I must buy potty training pants to minimize the 'damage' that he will do on my sofa or carpet.

Yes, finally I found one in white. I order one pc only for trial and end up I ordered a few more things for me and Amar and Amir too..hehehe


View Order #P000041263 View/Edit order details

1. AUT103024 Autumnz: One Size Minky Snap Button Cloth Diaper *FREE 2 Inserts* - Dreamy Dots Blue
2. AUT103026 Autumnz: One Size Minky Snap Button Cloth Diaper *FREE 2 Inserts* - Patchy Pals
3. AUT400111 Autumnz: Belly Band (Ivory)
4. BB000975 Fertilemind: Belly Belt Combo Kit
5. BM5TPW13-16KG Bambino Mio: Reusable Training Pants (White) - 13-16kgs


I bought one pice of cloth diaper each for the twins for trial. thinking of going green after this, I decided to try this cloth diaper. if ok, then will buy more and more for them and for their little brother - baby Aryan (??) . let's save our planet! hihihihi

nota kaki: menu yg di plan tidak diikut mengikut jadual kerana saya terpaksa menghabiskan stok2 yg senang rosak di dalam peti ais seperti daun kesum, duan limau purut, sayur hijau etc.. no pic taken during our dinner and lunch during weekend. my plan was ruined by the boys...argh!

Thursday, June 9, 2011

Happy Friday everyone!

I still have 15 minutes before me and the ladies off for lunch. Until now we can't decide where to go or menu concept to choose:italian, japanese, malay ikan bakar? actually I am craving for roasted chicken at kenny rogers. nvm, that's can be fulfilled tomorrow with my boys. hihihih

Can't wait to see my boys after office hour. Plan to buy groceries, stock for next week at pasar malam depan rumah. Hmm talking about food, our main dish for this weekend & next week will be:




  • Saturday - Kenny rogers for dinner perhaps?


  • Sunday - breakfast : cekodok udang for the boys. sandwich for me and hubby / nasik lemak?
    lunch : deep fried ikan tenggiri + spicy sambal tumis as gravy + sayuran
    dinner : bubur nasik for the little ones + sambal udang & sayur2an for hubby


  • Monday - Dinner: ketam masak lemak cili api for hubby + ikan goreng masak asam for my boys


  • Tuesday - Asam pedas ikan pari + light chicken tomyam for my boys


  • Wednesday - Laksa + satay + spiral potato for the boys dari pasar malam..hehhee


  • Thursday - Seafood tomyam + telur dadar


  • Friday - Ikan bakar ala portugis? hmm mcm best ..campur sekali dng lady fingers. cecah air asam. alrite that's the best way to celebrate the coming weekend with hubby


ok..we'll see if I manage to follow the above menu schedule. I'll post photos as a proof ok?

so excited now, 5 minutes to go untuk sesi makan2 with friends. daaaaa

Wednesday, June 8, 2011

Antenatal Check up and the baby's name

I went to KPJ Selangor this morning for ANC. I am now 30wks preggy so starting this month, I will visit my Gynae, Dr siti every two weeks. can't wait to meet her again to check the baby's progress.

So far so good, apart of being diagnosed having Beta Thallasemia Trait, my baby's development is awesome. I can see him kicking, moving a lot from monitor when Dr siti is scanning my tummy. hehehehe

Until today I am still searching for a right name for my baby. I want a strong name for him, a name that means a leader. so far i have one name in my mind- aryan sufi. I like this name but some comments received form friends and family this name is not common and too strong for my little boy.

ok i tell you why.. Aryan means kekuatan penuh and sufi means ahli tassauf. so by combining these two names, it become kekuatan penuh ahli tassauf, a protector or someone that will protect ahli sufi...hmm i love the name.

okla baby..now Mami will call you Aryan Sufi. Anyway Aryan is almost simillar with his twins brother names: Amir Rayyan and Amar Rayyan. Sufi is almost similar to his Abg Adam name- Adam Saufy which i always pronounce Saufy as Sufi too...

love the name, love the baby..love Abg Adam and Amir and Amar a lot

love Ayah the most... :)




Tuesday, June 7, 2011

My boys demam

Monday evening masa ambik my boys dari nursery, pengasuh komplen yg tiga2nya selsema teruk. yes, bila dilihat, hidung sampai dah luka2 dan hingus start kaler kuning ke hijauan. that's not a good sign. slight fever tu tanda2 viral fever.

Malam tu, Amir dan Amar start batuk2. hidung tersumbat and both of them rejected bottle and keep requesting for 100 plus je..haus agaknya. so saya tuang sket 100 plus dan tambah air masak untuk cairkan dan hilangkan gas. sampai ke pagi saya tak dpt tido sbb kena dokong Amar. oh anak..mami dahle memboyot, nasibla tuhan bagi mami ni sihat walafiat.

pagi tu, En hubby and I decided to take EL. pagi2 after breakfast we went to DEMC. yea..tetiba tiga2 jadi sihat walafiat, berlari ke sana sini, salam org tak kenal, tegur rakan sebaya.. kamu ni mmg mcm2 ye nak... terlebih friendly and sikit tak takut orang.

Balik DEMC, En Hubby nak gi ke kedai motor nak tgk motor ER6 Kawasaki yang baru. mmg motor tu dlm wish list dia. I really hope I can give him that bike as birthday pressie. mcm best jek.. loan atas nama saya. mak ai..tambah hutang lagi.

Lepas tu, En hubby ngada2 nak mkn ikan bakar and sotong bakar kat kelana DFenD. famous jugakla restoren tu terutama orang2 opis yang nak makan waktu tgh hari.. dah dia ngidam, layankan ajela (saya ngidam nak Durian cheese cake langsung dia tak layan).

Petang tu pulak bawak my boys pegi Giant beli barang dapur sket. huh... mencabar bawak budak2 ni waktu Giant kosong tkade orang..dioarg buat lorong2 rak tu playground. terjerit2 and asek nak ambik junkfood je. letih!

Malam semalam yang paling mencabar waktu nak berikan si kembar ubat. Macam kat medan perang! last2 saya yang mengamuk2 (tak peduli jiran sebelah lagik dah..hehhehe). Last2 tiga2 tido dalam keadaan mode merajuk dgn saya. hihihihi sian korang budak2.

saya sgt lemau skrg ni, tak cukup tidur, stress dan kepenatan. rasa mcm nak tidur di surau je... sabar je la wahai mata.

Monday, June 6, 2011

Cerita Hujung minggu

Weekend lepas, En hubby tak bekerja, so initial plan was to bring our kids for outdoor activities like swimming ke, pegi pantai ke to release sikit their extra energy supaya takdela cranky sgt - senang je tido kalau dah penat.

Hari sabtu, saya dah bersemangat memasak - nasik lemak, sambal telur, ikan bilis..yummy... anak2 saya suka. En hubby makan takde komen. kira ok le tu. Disebabkan kekenyangan, time my boys took their nap, Mami dan Ayah pun tertido sekali sampai ke lunch hour. oh no! bila dah matahari panas atas kepala, anak2 saya pun dah start cranky, kami malas nak keluar. So saya layan masak je untuk mkn tgh hari and tgk TV- Play House Disney. bosan!

Last2 petang je bwak anak2 ronda2 neighbourhood area tmpt kami baru pindah ni, kenal jalan2 dan ke seksyen 17 tgk activity drift kereta. Makan ais krim (thanks Adam sbb request kat ayah mintka beli aiskem). bosan!

Hari Ahad, lepas breakfast, gotong royong kemas rumah. kali ni saya yang takde mood nak keluar memandangkan baby ni asyik menendang dan mula terasa braxton hick. oh saya sungguh suka dgn keadaan ni, tapi saya tak boleh bersenang lenang berbaring layan perut kerana ada lagi tiga hero kecil yang memerlukan perhatian dari saya.

Hari Ahad, hari yg saya sgt puas cium Adam, Amir dan Amar. Tiga Abdul saya ni mmg buat saya angau di office. Tersenyum bila kenangkan keletah dioarg bermain, pastuh buat saya hilang siuman sekejap bila dioarg bergaduh atau berebut toy. oh anak... kadang2 mami nak sgt kamu cepat membesar, tapi mami tak sanggup untuk terima hakikat yang kamu bukan lagi baby yg sentiasa mami peluk cium. Terasa cepatnya masa berlalu...

Wednesday, June 1, 2011

Bukan senang nak jadi senang

Sekarang ni, saya tidak mahu lagi beromong kosong dan berangan-angan untuk berhenti kerja dan menjadi suri rumah yang bekerja sendiri dari rumah.

Dah calculate, tambah tolak bahagi, mmg saya akui bukan senang untuk membuat keputusan berhenti kerja dengan keadaan ekonomi keluarga yang masih belum stabil. dengan tiga anak kecil bawah tiga tahun, dan seorang lagi akan lahir bulan 8 ni insyaAllah, saya harus berusaha lebih kuat untuk menambah pendapatan keluarga.

Banyak bahan2 dari internet saya baca mengenai 'working-at-home-mom'. Kebanyakan article mengakui byk pengorbanan harus dilakukan dari segi pengurusan masa, dealing with kids at home and the difficulty to start bussiness from home. tapi itu diperingkat awal. Jika rajin dan sabar, tak mustahil akan berjaya kan?

Saya mahu menjadi ibu sepenuh masa pada adam, amir dan amar serta baby affan yang dalam perut ni. saya ingin sekali melihat mereka membesar depan mata dlm pelukan saya (walaupun selalunya saya garang mcm lion - kata adam)

Paling saya impikan, saya ingin sambung kembali breast feed amar dan amir, si kembar nakal saya tu bersama dgn adik yang akan lahir. WAh besar cita-cita saya, harap dimakbulkan Allah. Amin.

Currently banyak masa saya mengadap online store untuk dapat good bargain barang2 breastpump accessories and maternity clothes. insyaAllah, dalam sebulan dua ni, saya akan penuhkan online store saya dgn barangan bayi, dan barangan ibu serta penyusuan ibu dengan harga yang murah dan berpatutan.